HTML

<iframe src="//www.facebook.com/plugins/facepile.php?app_id&amp;href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpages%2FSzili-Katalin%2F249516965102433&amp;action&amp;width&amp;height&amp;max_rows=1&amp;colorscheme=light&amp;size=medium&amp;show_count=true" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden;" allowTransparency="true"></iframe>

Dr. Szili Katalin közéleti blogja

Friss topikok

  • Dudás Júlia Anna: Jonapot katika. Orulok,hogy valahogy megzalaltam kulfom az emsil cimemet,ogy eltud erni. Julcdika ... (2015.07.08. 12:34) Indul a 2014-es esztendő
  • Hooah0: Érdekesek a hozzászólások... bár jellemzően meggondolatlan "vagdalkozásnak" tűnnek. Nem tisztem sz... (2014.03.14. 11:05) Öszöd nem öszöd nem kapsz mást!
  • István Bartucz: ELNÖK ASSZONYUNK MINDEN SZAVÁVAL EGYETÉRTEK!! (2014.02.07. 16:53) "Önnel együtt, az Ön támogatásával."
  • thymos: A magyar társadalom még mindig ki van szolgáltatva a nagy pártoknak, akik továbbra is érdekeltek ... (2014.02.01. 23:17) "Atom jó"

Indul a 2014-es esztendő

2014.01.30. 12:18 Dr. Szili Katalin

Túl a Karácsony egyszerre meghitt és egyetemes ünnepnapjain, túl az évbúcsúztató zajos vidámságán, mit reméljünk vajon a minap elkezdődött 2014-es esztendőtől?
Ami a KTI-it illeti, mi a megfontolt újrakezdésben  reménykedünk, pontosan tudva azt, mi az, ami folytatásra méltó, s mi az, amiben nemcsak kívánatosnak, hanem szükségszerűnek, sőt elodázhatatlannak érezzük a változtatást.Nem akarjuk, hogy négy millió szegény honfitársunkból ebben az évben akárcsak négymillió egy honfitársunk legyen! 

Megállítani, visszafordítani az elszegényedés folyamatát – ez a 2014-es legfontosabb társadalmi kihívása! A politikai versengésnek ezt a feladványt kell megoldania, erre kellene megtalálnunk végre a lehető legjobb választ! A KTI minden olyan társadalmi és politikai erővel kész a partneri viszonyra, amely ezt a célt követi és hitelt érdemlően cselekszik is érte. Csak ez biztosíthatja a demokráciát, mert a mindenkit megillető egzisztenciális méltóság, a társadalmi igazságosság  a demokrácia legerősebb fundamentuma.Nem akarjuk, hogy a politikai versengésnek a gyűlölködés maradjon a meghatározó szólama!

Ebből  elég volt, ez nem vezetett semmire! A demokratikus versengés nem afféle  zéró- összegű játszma, ahol az egyik fél visz mindent! A demokratikus versengés résztvevőinek közös célja is  van, illetve kellene, hogy legyen!  Nevezhetjük ezt nemzeti minimumnak - én inkább nemzeti szolidaritásnak nevezem. Ha erről megfeledkezünk, ezzel nem az ellenfelet, hanem az egész nemzetet gyengítjük. Persze nem vagyok naiv: 2014 első pár hónapja a kampányról szól majd, aligha a nemzeti szolidaritásról.

De bármi legyen is a tavaszi eredmény, a győztes is veszíthet, ha ezeket az üzeneteket nem érti meg!

1 komment

Címkék: szili 2014 szili katalin kti közösség a társadalmi igazságosságért

A bejegyzés trackback címe:

https://drszilikatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr745789821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dudás Júlia Anna 2015.07.08. 12:34:45

Jonapot katika. Orulok,hogy valahogy megzalaltam kulfom az emsil cimemet,ogy eltud erni. Julcdika 31@gmail.com krtzem ,meg regebben,hogy srgitdrn nrkrm.hogy a kis kutya,st dezifjsm oltatni. Nem szetetnem ha elvinnek,hiszen nincs mas aki egy kis vigsdzt tufna afni, kerem jelent kezzen, varom s valaszat, puszi julia
süti beállítások módosítása