HTML

<iframe src="//www.facebook.com/plugins/facepile.php?app_id&amp;href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpages%2FSzili-Katalin%2F249516965102433&amp;action&amp;width&amp;height&amp;max_rows=1&amp;colorscheme=light&amp;size=medium&amp;show_count=true" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden;" allowTransparency="true"></iframe>

Dr. Szili Katalin közéleti blogja

Friss topikok

  • Dudás Júlia Anna: Jonapot katika. Orulok,hogy valahogy megzalaltam kulfom az emsil cimemet,ogy eltud erni. Julcdika ... (2015.07.08. 12:34) Indul a 2014-es esztendő
  • Hooah0: Érdekesek a hozzászólások... bár jellemzően meggondolatlan "vagdalkozásnak" tűnnek. Nem tisztem sz... (2014.03.14. 11:05) Öszöd nem öszöd nem kapsz mást!
  • István Bartucz: ELNÖK ASSZONYUNK MINDEN SZAVÁVAL EGYETÉRTEK!! (2014.02.07. 16:53) "Önnel együtt, az Ön támogatásával."
  • thymos: A magyar társadalom még mindig ki van szolgáltatva a nagy pártoknak, akik továbbra is érdekeltek ... (2014.02.01. 23:17) "Atom jó"

Járva az országot...

2014.01.30. 12:04 Dr. Szili Katalin

Járva az országot, lépten-nyomon feszült apátiát tapasztalok.
Furcsa társadalom-lélektani egyveleg ez, a megrendült biztonság iránti vágy és a változás lehetőségének kételye egyaránt megtalálható benne. Feszültek vagyunk, mert félünk, mi lesz velünk. Fél az a négymillió honfitársunk, aki már ma is a szegénységi küszöb körül él: attól fél, nem csúszik-e még tovább a lejtőn.
Fél a ma még úgy-ahogy felszínen evickélő középosztály többsége, nem kerül-e hamarosan maga is a szegények közé. És fél persze a jómódú, illetve gazdag állampolgárok vékonyka rétege is, hiszen egy olyan országban, ahol a többség szorong, ők sem érezhetik magukat biztonságban. Nem politikai, hanem egzisztenciális feszültség gyötör bennünket.
A politikához fűződő viszonyunk lényege éppen hogy a lemondó legyintés, mintsem bármilyen – akár negatív, akár pozitív – emóció. Mintha már a pártok törzstáborát is jellemezné ez a mozdulat, noha a kampányt irányító központok nyilván mindent elkövetnek majd a harci kedv felpumpálására. Csakhogy mintha már a törzsközönség is unná ezeket a trükköket, a médiából rázúduló szutykos jeleneteket.
A bizonytalanok pedig egészen biztosan mást szeretnének látni, hallani. De mert egyikük sem kapja meg, a bizalomhiány, a politikai kiábrándulás mindinkább eluralkodik rajtuk. Politikus vagyok, már csak ezért is harcolnom kell a bizalomért.
Járva az országot lépten-nyomon most is azon töprengek, hogyan oldható fel ez a feszült apátia.

Szólj hozzá!

Címkék: szili szili katalin kti közösség a társadalmi igazságosságért

A bejegyzés trackback címe:

https://drszilikatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr75789802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.