HTML

<iframe src="//www.facebook.com/plugins/facepile.php?app_id&amp;href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpages%2FSzili-Katalin%2F249516965102433&amp;action&amp;width&amp;height&amp;max_rows=1&amp;colorscheme=light&amp;size=medium&amp;show_count=true" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden;" allowTransparency="true"></iframe>

Dr. Szili Katalin közéleti blogja

Friss topikok

  • Dudás Júlia Anna: Jonapot katika. Orulok,hogy valahogy megzalaltam kulfom az emsil cimemet,ogy eltud erni. Julcdika ... (2015.07.08. 12:34) Indul a 2014-es esztendő
  • Hooah0: Érdekesek a hozzászólások... bár jellemzően meggondolatlan "vagdalkozásnak" tűnnek. Nem tisztem sz... (2014.03.14. 11:05) Öszöd nem öszöd nem kapsz mást!
  • István Bartucz: ELNÖK ASSZONYUNK MINDEN SZAVÁVAL EGYETÉRTEK!! (2014.02.07. 16:53) "Önnel együtt, az Ön támogatásával."
  • thymos: A magyar társadalom még mindig ki van szolgáltatva a nagy pártoknak, akik továbbra is érdekeltek ... (2014.02.01. 23:17) "Atom jó"

Kishantos - fenntartható fejlődés

2014.01.30. 12:02 Dr. Szili Katalin

A kishantosi eset túlmutat önmagán. Jól példázza, hol tart ma nálunk a fenntartható fejlődés ügye, mennyire vétetik nálunk komolyan a fenntartható fejlődés gondolata.

Ne kerteljünk: szinte semennyire. Ha a magyar öko-gazdaság egyik fellegvárának számító kishantosi földeket csakúgy át lehet passzolni az ökológiai szempontokra érzéketleneknek, akkor nagy a baj. Akkor is nagy, ha mindez állami földpályázat segítségével, azaz fölöttébb hivatalosan történik. Sőt akkor nagy csak igazán. Még pontosabban: ettől nagy csak igazán.

Mert azt jelenti ez, hogy közös jövőnk, gyerekeink és unokáink életesélye folyton alárendelődik a mai és a mindenkori „magasabb” szempontoknak, amelyek persze mindig politikai és gazdasági szempontok, hiszen épp ettől lesznek úgymond „magasabbak”. Azt szeretném, ha mindannyiunkban tudatosulna, hogy Kishantos nem csak a kishantosiak ügye.

Azt szeretném, ha olvasva erről, mindenki elgondolkodna a fenntarthatóság követelményein. Ha pontos mérlegre tenné, mi a fontos, mi a fontosabb, és mi a legfontosabb, s persze azt is, hogy mi nem… 1968-ban, negyvenöt éve alakult meg a Római Klub, amely először kiáltott farkast, elemezve a korlátlan önzőségen alapuló civilizációnk problémáit.

1972-ben tették közzé a Meadows-házaspár híres könyvét „ A növekedés határait”. Javaslom, karácsonyra küldjük el ezt a könyvet ajándékba a „magasabb szempontok” szerint döntögető politikusoknak!

Szólj hozzá!

Címkék: szili szili katalin kishantos kti közösség a társadalmi igazságosságért

A bejegyzés trackback címe:

https://drszilikatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr805789798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.