HTML

<iframe src="//www.facebook.com/plugins/facepile.php?app_id&amp;href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpages%2FSzili-Katalin%2F249516965102433&amp;action&amp;width&amp;height&amp;max_rows=1&amp;colorscheme=light&amp;size=medium&amp;show_count=true" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden;" allowTransparency="true"></iframe>

Dr. Szili Katalin közéleti blogja

Friss topikok

  • Dudás Júlia Anna: Jonapot katika. Orulok,hogy valahogy megzalaltam kulfom az emsil cimemet,ogy eltud erni. Julcdika ... (2015.07.08. 12:34) Indul a 2014-es esztendő
  • Hooah0: Érdekesek a hozzászólások... bár jellemzően meggondolatlan "vagdalkozásnak" tűnnek. Nem tisztem sz... (2014.03.14. 11:05) Öszöd nem öszöd nem kapsz mást!
  • István Bartucz: ELNÖK ASSZONYUNK MINDEN SZAVÁVAL EGYETÉRTEK!! (2014.02.07. 16:53) "Önnel együtt, az Ön támogatásával."
  • thymos: A magyar társadalom még mindig ki van szolgáltatva a nagy pártoknak, akik továbbra is érdekeltek ... (2014.02.01. 23:17) "Atom jó"

Egy új ifjúságpolitikáért

2014.02.10. 11:27 Dr. Szili Katalin

Magyarországnak energikusabb ifjúságpolitikára van szüksége. Olyan ifjúságpolitikára, ami gyorsan és érthetően reflektál az aktuális kérdésekre és ami a jelen válsághelyzeteiből a jövő megoldásai felé képes mutat az utat fiataljainknak.

Mert tudniuk kell, hogy fontosak és számítunk rájuk.

A fiatalok hoznak új lendületet, ők alapozzák meg az innovációt. Időről-időre megújulást biztosítanak a társadalomnak, miközben tanulnak, dolgoznak; gyarapítják önmagukat és közösségeiket. Rajtuk múlik a nemzet és az ország jövője, ők azok, akik a következő generációknak életet adnak és felnevelik őket. Értékeiket el kell ismernünk és érdekeiket szem előtt kell tartanunk.

Olyan politikára van szükség, amely teret enged a fiatalok érdekeinek. Amely támogatja a külföldi élmény- és tapasztalatszerzést, de amely utána hazavárja őket és biztosítani tudja számukra a hazatérés biztonságának tudatát. Olyan ifjúságpolitikára van szükség, amelyben a szándék és a képesség egyszerre megvan ahhoz, hogy a komoly talentumokkal rendelkező, hivatásukban kiemelkedően tehetséges fiataloknak itthon biztosítson karrierlehetőséget mindannyiunk gyarapodására. Olyan ifjúságpolitikát kell meghonosítanunk, amely távlatokban gondolkozik; amely nem csak kampányidőszakban kerül a politika homlokterébe, amely nem csak kormányzati ciklusokban gondolkodik.

El kell ismernünk az eddigi ciklusok eredményeit – amelyek soványabbak, mint szeretnénk, és ki kell jelölnünk a közeljövő legsürgetőbb feladatait – amelyek sürgetőbbek, mint gondolnánk.

Tudniuk kell, hogy készek vagyunk felsorakozni mellettük, amikor úgy határoznak, hogy egy igazságosabb Magyarországot akarnak felépíteni. Tudniuk kell, hogy számíthatnak ránk, amikor meg kívánják haladni a merev pártelitek rendszerét, amikor a pártokrácia leépítését és a civil demokrácia felvirágoztatását tekintik feladatuknak. Tudniuk kell, hogy segítségükre leszünk, amikor síkra szállnak a társadalom peremein élők körülményeinek javításáért, méltóságuk visszaadásáért, életük jobbá tételéért. És tudniuk kell azt is, hogy mindent megteszünk egy olyan szakpolitika felépítéséért, amely támogatni fogja őket tanulmányaik során éppúgy, mint a családalapításban és a gyermeknevelésben.

Erre tudunk szerződni a fiatalokkal – és erre készen is állunk.

Rajtunk múlik.

Szólj hozzá!

Címkék: belföld 2014 ifjuság kti közösség a társadalmi igazságosságért

A bejegyzés trackback címe:

https://drszilikatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr15807489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.