HTML

<iframe src="//www.facebook.com/plugins/facepile.php?app_id&amp;href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpages%2FSzili-Katalin%2F249516965102433&amp;action&amp;width&amp;height&amp;max_rows=1&amp;colorscheme=light&amp;size=medium&amp;show_count=true" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden;" allowTransparency="true"></iframe>

Dr. Szili Katalin közéleti blogja

Friss topikok

  • Dudás Júlia Anna: Jonapot katika. Orulok,hogy valahogy megzalaltam kulfom az emsil cimemet,ogy eltud erni. Julcdika ... (2015.07.08. 12:34) Indul a 2014-es esztendő
  • Hooah0: Érdekesek a hozzászólások... bár jellemzően meggondolatlan "vagdalkozásnak" tűnnek. Nem tisztem sz... (2014.03.14. 11:05) Öszöd nem öszöd nem kapsz mást!
  • István Bartucz: ELNÖK ASSZONYUNK MINDEN SZAVÁVAL EGYETÉRTEK!! (2014.02.07. 16:53) "Önnel együtt, az Ön támogatásával."
  • thymos: A magyar társadalom még mindig ki van szolgáltatva a nagy pártoknak, akik továbbra is érdekeltek ... (2014.02.01. 23:17) "Atom jó"

Baloldali csak ateista lehet?

2014.03.27. 12:24 Dr. Szili Katalin

A magyar baloldal az elmúlt években végképp meghasonlott és azok az erők, amelyek idehaza a baloldaliság fősodraként igyekeznek bemutatni magukat, újabb súlyos vereségbe vezetik táborukat. Politikai credom, hogy „muszáj baloldalinak lenni”, még úgy is, ha meghaladva a XX. század ideológiai toposzait, ma már nem lehet egyértelműen bal-jobb osztatúként értelmezni a politikai teret. Saját baloldaliságunk, a saját magunk által fontosnak tartott értékek és politikai közösségünk érdekében viszont baloldali fordulatra van szükségünk.

photo5.jpg

Hiteles baloldal kell Magyarországon. Olyan baloldal, amely nem érdek-, hanem értékorientált, amely nem feledkezik meg a szociális kérdések valós megoldására tett javaslatokról, amely érzékeny a társadalmi problémákra és kész orvosolni azokat. Amely felkarolja a társadalom kiszolgáltatott tagjait, amely felemeli a leszakadó rétegeket.

Éppen ezért, az autentikus baloldal nem fordulhat szembe a keresztény társadalmi tanítással, sőt, egyszerre építkezik abból és inspirálja azt. Nem fordulhat el a krisztusi tanítástól, hanem életre és tettekre kell, hogy váltsa azokat. S ilyen módon, a baloldaliságnak nem lehet forrása az ateizmus. Fel kell fedeznie a társadalomban való – ha tetszik: keresztényi – küldetését és élethivatásává is kell tennie azt. Több kérdés tekintetében vitában állhatunk a konzervatívokkal és a kereszténydemokratákkal, sőt, ezeket a vitákat le is kell folytatnunk, de el kell végre oszlatnunk azokat a tévhiteket, hogy keresztény ember csak jobboldali lehet, míg a baloldaliak nem lehetnek hívők.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány politika szili demokrácia belföld országgyűlési választások baloldal 2014 szili katalin kti 2014 választás közösség a társadalmi igazságosságért

A bejegyzés trackback címe:

https://drszilikatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr895881087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.