HTML

<iframe src="//www.facebook.com/plugins/facepile.php?app_id&amp;href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpages%2FSzili-Katalin%2F249516965102433&amp;action&amp;width&amp;height&amp;max_rows=1&amp;colorscheme=light&amp;size=medium&amp;show_count=true" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden;" allowTransparency="true"></iframe>

Dr. Szili Katalin közéleti blogja

Friss topikok

  • Dudás Júlia Anna: Jonapot katika. Orulok,hogy valahogy megzalaltam kulfom az emsil cimemet,ogy eltud erni. Julcdika ... (2015.07.08. 12:34) Indul a 2014-es esztendő
  • Hooah0: Érdekesek a hozzászólások... bár jellemzően meggondolatlan "vagdalkozásnak" tűnnek. Nem tisztem sz... (2014.03.14. 11:05) Öszöd nem öszöd nem kapsz mást!
  • István Bartucz: ELNÖK ASSZONYUNK MINDEN SZAVÁVAL EGYETÉRTEK!! (2014.02.07. 16:53) "Önnel együtt, az Ön támogatásával."
  • thymos: A magyar társadalom még mindig ki van szolgáltatva a nagy pártoknak, akik továbbra is érdekeltek ... (2014.02.01. 23:17) "Atom jó"

Baloldali csak ateista lehet?

2014.03.27. 12:24 Dr. Szili Katalin

A magyar baloldal az elmúlt években végképp meghasonlott és azok az erők, amelyek idehaza a baloldaliság fősodraként igyekeznek bemutatni magukat, újabb súlyos vereségbe vezetik táborukat. Politikai credom, hogy „muszáj baloldalinak lenni”, még úgy is, ha meghaladva a XX. század ideológiai toposzait, ma már nem lehet egyértelműen bal-jobb osztatúként értelmezni a politikai teret. Saját baloldaliságunk, a saját magunk által fontosnak tartott értékek és politikai közösségünk érdekében viszont baloldali fordulatra van szükségünk.

photo5.jpg

Hiteles baloldal kell Magyarországon. Olyan baloldal, amely nem érdek-, hanem értékorientált, amely nem feledkezik meg a szociális kérdések valós megoldására tett javaslatokról, amely érzékeny a társadalmi problémákra és kész orvosolni azokat. Amely felkarolja a társadalom kiszolgáltatott tagjait, amely felemeli a leszakadó rétegeket.

Éppen ezért, az autentikus baloldal nem fordulhat szembe a keresztény társadalmi tanítással, sőt, egyszerre építkezik abból és inspirálja azt. Nem fordulhat el a krisztusi tanítástól, hanem életre és tettekre kell, hogy váltsa azokat. S ilyen módon, a baloldaliságnak nem lehet forrása az ateizmus. Fel kell fedeznie a társadalomban való – ha tetszik: keresztényi – küldetését és élethivatásává is kell tennie azt. Több kérdés tekintetében vitában állhatunk a konzervatívokkal és a kereszténydemokratákkal, sőt, ezeket a vitákat le is kell folytatnunk, de el kell végre oszlatnunk azokat a tévhiteket, hogy keresztény ember csak jobboldali lehet, míg a baloldaliak nem lehetnek hívők.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány politika szili demokrácia belföld országgyűlési választások baloldal 2014 szili katalin kti 2014 választás közösség a társadalmi igazságosságért

Előtérbe a valós problémákat!

2014.03.13. 23:39 Dr. Szili Katalin

Dübörög a kampány, ma már minden ettől hangos. Figyelemre méltó tempót diktálva igyekszünk országszerte bemutatni jelöltjeinket, programunkat. Az elmúlt napok számos élménnyel és tapasztalattal tettek gazdagabbá minket; ismét megerősítettek abban, hogy az embereket elsősorban nem azok a témák érdeklik, amiket rájuk erőltetnek (Simon, Zuschlag, Őszöd), hanem az, amit a hétköznapokban saját bőrükön tapasztalnak. Az elit acsarkodása minden politikai szereplőre visszahull. A fiatalokat az itthon maradás, a továbbtanulás, a munkavállalás lehetősége és a gyakorlat megszerzése, a minimálbéreseket, közhasznú munkásokat, vagy a kényszervállalkozókat majdani nyugdíjuk sorsa, a kistelepüléseken élőket a közbiztonság javítása, a bérből élőket a bérrendezés kérdése, az önhibájukon kívül bajba került deviza/uzsorahiteles adósokat a lakóingatlan megtartásáért folytatott küzdelem. Az igazi, húsbavágó napi kérdései millióknak ezek.

Naponta megtapasztalják jelöltjeink, hogy a versenytársak közül sokan vagy bármi módon kiiktatandó ellenségnek, vagy megvásárolható, megfélemlíthető gyenge embereknek tartják őket, közben mintha a választók ügyei nem is léteznének számukra. Ma Magyarországon nem erre, hanem olyan, népben, nemzetben, társadalomban gondolkodó, velük és értük is érző politikai elitre és olyan parlamenti képviselőkre van szükség, akik felelősen teszik a dolgukat. Akik látják, hogy nem „felülről gyártott”, vagy csak botrány témákat kell a kampányban középpontba állítani, hanem azokat a kérdéseket, amelyek a társadalom széles rétegei, az egyszerű emberek számára égető problémát jelentenek. Olyan politikára van szükség, amely – miután felismerte mindezt – nem csak a kampányban használt jelszavakban figyel ezekre a kérdésekre, hanem a választások után is képes a parlamentben hatékonyan képviselni és megoldani legfontosabb ügyeinket.

Esélyt kell adni egy ilyen politikai iránynak! Erre kérünk mi is most felhatalmazást!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány gyurcsány szili belföld országgyűlési választások 2014 szili katalin kti 2014 választás közösség a társadalmi igazságosságért

Öszöd nem öszöd nem kapsz mást!

2014.02.27. 15:59 Dr. Szili Katalin

Szabó Bálint mindent látott és mindent hallott Rózsa-Flores Eduardo lakásán, ahol is ponyvaregénybe illő módon (még 2006-ban) a lakás egyik szobájában prominens politikusok lejátszották (amit ő a csukott ajtón keresztül tisztán hallott) az MSZP őszödi frakció ülésének hanganyagát. Ami persze rejtélyes úton-módon (magnókazettára?) játszva vagy átjátszva, Kaffkát idéző hivatali útvesztők és folyosók rejtelmein át jut oda , amint azt Gyurcsány Ferenc állítja tőle telhető komolysággal. S mit ad 'Isten, mégis ez a mindenki által rágott és lerágott kazetta ma, 2014-ben ismét az utcán hever.  Sőt, a fenti történetről gondosan bújtatva őrzött "dokumentum" is várja, hogy világot rengető botrányként bemutassák. Szinte remegek az izgalomtól, hiszen én is imádom az izgalmas Miss. Marple filmeket!

De vegyük komolyra! A  kérdés az, hogy ki dobta megint ide-oda,  kinek az érdekében áll és kinek használ ennek a témának a megismételt lebegtetése?

Amúgy Szabó Bálint, a Gyurcsány-párt egykori tagja, aki valótlanságokat állít az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatban, még Orbán Viktort is beidéztetné március 31-re a szegedi bírósági tárgyalásra. Oda, ahová Gyurcsány Ferencet is invitálja, aki már korábban “borítékolta” egy nő és két férfi nevét, mely borítékot az MSZP elnökének Mesterházy Attilának adott át megőrzésre. (Megindul a képzelet: egyfajta "miniszterelnöki vita" a szegedi bíróságon, rendező: Szabó Bálint! Tragikomikus!) Szegény Mesterházynak is lassan igazán meggyűlik a baja ezekkel a (lezárt) borítékokkal, és még az sem kizárt, hogy az április 6.-ai választásokig kézbesítenek neki még egy párat névvel vagy esetleg anélkül. (A postás szerepéből Simon Gábor már kiesett...)

Valójában rejtői mélységek és magasságok között szárnyaló ponyvaregényünk fő és mellékszereplője nem más, mint Gyurcsány Ferenc, aki a hatalom megtartása érdekében hazudott reggel, délben meg este, Aki demonstráló magyar embereket hergeltetett, majd uszította az erre felkészítetlen rendőrséget. Minap az ATV egyik műsorában lebegtető gyanúsítgatásait ismételve még azt is mondta: "hogy azok, akikre én gondolok (borítékoltan is) én nagyon nem kedvelem, sem emberként, sem politikusként".

Azt, hogy Gyurcsány Ferenc nem kedvel bennünket (személy szerint engem sem), mindenképpen a javunkra írhatjuk piros pontként, hiszen ez azt bizonyítja, hogy soha nem fogadtuk el azt az irányt és soha nem léptünk rá arra a baloldalinak csúfolt, valójában neo- (bal)liberális útra, amit hazugságokkal kövezett ki a volt miniszterelnök.

Nem értik: ha a saját nemzetbiztonsági vezetőik által aláírt jelentéseken túl, a volt Népszabadság főszerkesztő is azt állítja, hogy nyilvánosságra hozatali szándékukat jóval régebben kinyilvánították, akkor ezek miért nem világos tények? Azt, hogy évekig becsapták hamis adataikkal a magyar és a nemzetközi közvéleményt, az még csak nem is hiba (ha már nem bűn számukra), hanem részükről maga az erény? Milyen "értékrend" ez?! Nem érték, nem rend, hanem hatalmi érdek egy rendezetlen társadalomszemléletű körben.

Fentiek fényében, velük szemben remélhetően javunkra írhatják viszont leendő választóink azt, amit a KTI karakteresen képvisel megalakulása óta: elegünk van ebből a gyűlölködő és egymást sárral dobáló, a szavazatszerzésért minden eszközt felhasználó és embereket kihasználó pártpolitikából.

Hiszen közben devizahiteles-uzsorakamatos, pályakezdő munkanélküli és minimálbéres nyugdíj előtt állók tömegei maradnak magukra, miközben a nagy pártok egymás ellen küzdenek és ezt a KTI nem hagyhatja szó nélkül!

Ezért is fogalmaztuk meg a miniszterelnök úrnak benyújtott petíciónkban - melyben az elmúlt 25 év igazságtalanságaira hívtuk fel a figyelmet -, hogy nem lehet emberi sorsokkal játszani és mindig halogatóan elmenni a rászorultak mellett.

Ismétlem: mi lesz például azokkal, akik ma 50-60 évesek (az én korosztályom), akik nyugodtan szeretnék majd élvezni a nyugdíjas éveiket unokáik körében?

Kitől és miből fognak majd nyugdíjat kapni?
Mi lesz az unokák sorsa? Lesz e pénz szüleiknek iskoláztatni őket, ha végeznek, lesz-e képzettségük szerinti munkahelyük itthon?

Erre kell válaszolni Önöknek is, tisztelt kormánypártiak és kormányzásra törők!

Nem Őszödről kellene beszélni megint "reggel, éjjel  meg este", legfeljebb annyiban, amit ma ők is annyira emlegetnek, hogy mennyire lehet őszintétlen egy állami vezető és környezete népével szemben!

Felelős politikusokra, felelős közösségekre és társadalmi igazságosságra van szükség!

Rajtunk múlik!

17 komment

Címkék: gyurcsány szili demokrácia belföld országgyűlési választások 2014 szili katalin kti 2014 választás közösség a társadalmi igazságosságért

Az elszalasztott lehetőségek négy éve

2014.02.18. 17:43 Dr. Szili Katalin

Véget ért egy újabb parlamenti ciklus, itt az ideje tehát, hogy röviden értékeljünk.

A kétharmados többség birtokában a kormánypártoknak megvolt a lehetőségük, hogy végre tiszta vizet öntsenek a pohárba, és meghaladják az elmúlt 24 év örökségét. Visszatekintve azonban erős hiányérzetünk lehet, hiszen a most záruló 4 éves periódus az elszalasztott lehetőségek 4 éve volt.

A parlamenti politizálásban, a magyar közéletben megmaradtak az elmúlt két évtized hibái és mulasztásai. Továbbra is él a szekértábor-politika, gyakorlat a sárdobálás és mély az egymás elleni gyűlölet, noha a kétharmad a gyűlöletstruktúrák felszámolásának érdekében is tehetett volna.

A kormányzás nem volt nagyvonalú és elegáns. Kétharmaddal az egyes ügyek végén úgy is azt döntve, amit jónak lát, nem folytatott szinte semmiben előzetes, érdemi szakmai és társadalmi vitát (hiszen a „levelezés” ezt nem helyettesíthette, a gyorsaság kényszere sem menthet fel örökké alóla). Nem hallgatta meg józan ellenzéki képviselők véleményét sem, nem, vagy csak alig emelte be jogalkotási munkájába még a konstruktív indítványaikat is, pusztán, mert nem tőlük származott. Az első két év kardinális döntései után jöhetett volna a társadalmi konszolidáció, akár megteremtve a természetes társadalmi kétharmadot is a politikai mellé, amelynek ez a fajtája szerencsére veszni látszik… Szerencsére, mert nem jól éltek vele! A magyar politikai elit elszalasztotta a lehetőséget arra is, hogy visszaállítsa a polgárok széles köreiben megrendülő közbizalmat a politikai intézményrendszer legfőbb pilléreivel szemben. Napi botrányok átfogó és kis ügyekben, politikusok és szervezetek körül, de még a parlamenti ülésteremben is! Erre a mintára futotta csak?!

Az utolsó esély, amely javaslatunk által kínálkozott, csütörtök reggel hiúsult meg, amikor a képviselők vagyongyarapodásának vizsgálati eljárására vonatkozó indítványunkat a Fidesz-KDNP és az MSZP politikusainak tartózkodása miatt az Alkotmányügyi Bizottság nem támogatta.

A cél pedig egyszerű volt és mindenki számára érthető: azt szerettük volna elérni, hogy a képviselők az Országgyűlés felkérésére a ciklus elején és végén egyaránt kerüljenek a NAV vagyongyarapodási vizsgálata alá. Így a transzparencia és azzal párhuzamosan a közbizalom is erősödhetett volna - a nagy pártok azonban nemet mondtak minderre.

Ahogyan előtte a magáncsődre, a devizahiteleseket mentő átfogó csomagra, a privatizációs szerződések teljesítésének ellenőrzésére, a pártfinanszírozás tisztábbá tételére és sorolhatnánk még tucatnyi ügyben! Megálltak fél úton, fél megoldásokkal a hazai nemzeti kisebbségek és a határon túli magyarok parlamenti képviselete ügyében is! Ezen túl, volt-e valódi elszámoltatás a korábbi, közbotrányos, nagy ügyekben? Harmonizálódott-e érdemben, érzékelhetően a jog és igazság – az erkölcsről nem is beszélve?

Vajon még mindig van oka egyes politikai erőknek a milliókat érintő ügyekben húzni-halasztani a döntéseket?

Vajon még mindig van ok valakiknek újabb és újabb ügyekben takargatnivalója?

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: kampány szili demokrácia belföld országgyűlési választások 2014 szili katalin kétharmad kti elszalasztott lehetőség 2014 választás közösség a társadalmi igazságosságért

50 nap

2014.02.16. 20:25 Dr. Szili Katalin

A kampányidőszak hivatalos kezdetének napján, szombaton összegyűltünk Budapesten, hogy Kongresszusunkon útnak indítsuk a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt kampányát. Az ország minden pontjáról érkeztek a KTI jelöltjei, szimpatizánsai, aktivistái, hogy „egyeztessük óráinkat” és útnak induljunk, hogy azután kemény munka árán, a következő 50 napban összekapaszkodva megtegyünk mindent értékeink bemutatásának érdekében.

Munkánknak ezen a fontos állomásán kimondtunk néhány nagyon fontos gondolatot. Először is, hogy hiányoljuk a megfelelő társadalmi párbeszédet, amelyet a politikai elit nemhogy nem segít elő, de kifejezetten akadályoz, ezzel növelve a társadalmi feszültségeket és mélyítve a szekértáborok közötti különbséget, eltékozolva a konszolidáció lehetőségét. Kimondtuk, hogy az elmúlt 25 év politikája téves volt, mert nem hozta el a felemelkedést az országnak, a lehetőségek kiegyenlítődését a magyar vidéknek, a megfelelő gazdasági környezetet a kis- és középvállalkozásoknak.

Komoly problémák forrása, hogy ma Magyarországon akik demokratáknak vallják magukat, azok nem elég nemzetiek, míg akik nemzetiek, azok nem eléggé demokraták.

Ugyanakkor többre van szükség, mint a diagnózis felállítására. Éppen ezért deklaráltuk azt is, hogy két fő pilléren nyugszik közösségünk elhivatottsága és cselekvése: szociálisan elkötelezettek vagyunk és konzekvens módon képviseljük nemzeti értékeinket és érdekeinket. Jeleztük, hogy kiforrott szakpolitikai programmal vagyunk készek szolgálni a magyar társadalmat: a közjogi rendszer finomhangolásával, a pártfinanszírozás téves rendszerével szembeni javaslatcsomagunkkal, a privatizációs szerződések felülvizsgálatával, a kkv-szektor számára ideális gazdasági feltételek megteremtésével, a zöld programunkkal, a fiatal pályakezdőket segítő terveinkkel, a parlamenti képviselők visszahívhatóságával, az egyén és közösségek szabadságának és méltóságának biztosításával.

Égető szükség van tehát ma egy szociálisan elkötelezett, nemzeti értékeket valló, demokratikus erőre, tagjaiban és képviselőiben is egyaránt felkészült, a hétköznapokat közelről megélő, hús-vér emberekre, akik tiszta előélettel és kellő alázattal vághatnak bele a munkába.

Hiába rövid idő 50 nap, mégis egy hosszú útra indultunk el - hiszen a civil demokrácia rajtunk múlik!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány szili demokrácia belföld kongresszus országgyűlési választások 2014 szili katalin kti 2014 választás közösség a társadalmi igazságosságért civil demokrácia

Vagyonosodj, de átláthatóan!

2014.02.12. 11:47 Dr. Szili Katalin

Az emberek közötti bizalom alapja az őszinteség!

A közbizalom alapja az átláthatóság, hiszen ez a közhitelesség egyik fokmérője is! A közelmúlt eseményei bizonyítják, hogy a politikai elit egyes szereplői még mindig azt gondolják, hogy évekig eltitkolhatnak bármit, és nem éri el őket sem a törvény, sem pedig a “népharag”.

Ezek a gátlástalan politikusok korábbi tevékenységük alapján, - amit el nem titkolhatnak, bár nagyon szeretnék - megmagyarázhatatlan és átláthatatlan ügyletek hosszú során át olyan illegális vagyongyarapodásra tettek szert, amit a magyar társadalom csak megvetéssel tud “honorálni”. Ha a hétköznapok embere ilyet követ el, környezete hazugnak nevezi, a hatóságok pedig azonnali kemény szigorral lépnek fel ellene!

A pártpolitikusokba és általában a pártokba vetett bizalom - akiknek pedig a pozitív mintát elsődlegesen szolgáltatniuk kellene, benne ilyen okok miatt is - a korábbiaknál is mélyebbre süllyedt.

Ezért a beterjesztett törvénymódosításunknak - melyet e hét elején adtunk be az Országgyűléshez – az a célja, hogy kezdeményezzük a közbizalom visszaállításának esélyét azok irányába, akik a parlamentben  országgyűlési képviselőként a választóikért tevékenykednek.

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt nevében tehát azt javasoljuk, hogy a parlamenti képviselőket az országgyűlési ciklus elején és végén is kötelező vagyonosodási vizsgálatnak vessék alá!


Szólj hozzá!

Címkék: szili belföld vagyonosodási vizsgálat 2014 kti közösség a társadalmi igazságosságért kötelező vagyonosodási vizsgálat

Egy új ifjúságpolitikáért

2014.02.10. 11:27 Dr. Szili Katalin

Magyarországnak energikusabb ifjúságpolitikára van szüksége. Olyan ifjúságpolitikára, ami gyorsan és érthetően reflektál az aktuális kérdésekre és ami a jelen válsághelyzeteiből a jövő megoldásai felé képes mutat az utat fiataljainknak.

Mert tudniuk kell, hogy fontosak és számítunk rájuk.

A fiatalok hoznak új lendületet, ők alapozzák meg az innovációt. Időről-időre megújulást biztosítanak a társadalomnak, miközben tanulnak, dolgoznak; gyarapítják önmagukat és közösségeiket. Rajtuk múlik a nemzet és az ország jövője, ők azok, akik a következő generációknak életet adnak és felnevelik őket. Értékeiket el kell ismernünk és érdekeiket szem előtt kell tartanunk.

Olyan politikára van szükség, amely teret enged a fiatalok érdekeinek. Amely támogatja a külföldi élmény- és tapasztalatszerzést, de amely utána hazavárja őket és biztosítani tudja számukra a hazatérés biztonságának tudatát. Olyan ifjúságpolitikára van szükség, amelyben a szándék és a képesség egyszerre megvan ahhoz, hogy a komoly talentumokkal rendelkező, hivatásukban kiemelkedően tehetséges fiataloknak itthon biztosítson karrierlehetőséget mindannyiunk gyarapodására. Olyan ifjúságpolitikát kell meghonosítanunk, amely távlatokban gondolkozik; amely nem csak kampányidőszakban kerül a politika homlokterébe, amely nem csak kormányzati ciklusokban gondolkodik.

El kell ismernünk az eddigi ciklusok eredményeit – amelyek soványabbak, mint szeretnénk, és ki kell jelölnünk a közeljövő legsürgetőbb feladatait – amelyek sürgetőbbek, mint gondolnánk.

Tudniuk kell, hogy készek vagyunk felsorakozni mellettük, amikor úgy határoznak, hogy egy igazságosabb Magyarországot akarnak felépíteni. Tudniuk kell, hogy számíthatnak ránk, amikor meg kívánják haladni a merev pártelitek rendszerét, amikor a pártokrácia leépítését és a civil demokrácia felvirágoztatását tekintik feladatuknak. Tudniuk kell, hogy segítségükre leszünk, amikor síkra szállnak a társadalom peremein élők körülményeinek javításáért, méltóságuk visszaadásáért, életük jobbá tételéért. És tudniuk kell azt is, hogy mindent megteszünk egy olyan szakpolitika felépítéséért, amely támogatni fogja őket tanulmányaik során éppúgy, mint a családalapításban és a gyermeknevelésben.

Erre tudunk szerződni a fiatalokkal – és erre készen is állunk.

Rajtunk múlik.

Szólj hozzá!

Címkék: belföld 2014 ifjuság kti közösség a társadalmi igazságosságért

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt nyilatkozata a XXII. Téli Olimpiai Játékok megnyitása alkalmából

2014.02.07. 16:56 Dr. Szili Katalin

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt a XXII. Téli Olimpiai Játékok kezdete alkalmából szeretettel és tisztelettel üdvözli a magyar olimpiai delegáció tagjait: a versenyzőket, edzőiket, a szakvezetőket és a hazánkat Szocsiban képviselő teljes küldöttséget. Sok sikert kívánunk sportolóinknak és büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországot felkészült és kiváló sportemberek képviselik a világ nyilvánossága előtt.

how_to_watch_sochi_2014_stream_online.jpg

Mi, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt tagjai bízunk a sportszerű, tiszta és nemes versengésben, a népek és országok közötti békés vetélkedésben.

Bízunk abban, hogy a versenyek tisztaságát eredményesen fogják felügyelni az arra szakosított szervek.

2014 elején, amikor Magyarországon a politikai pártok versenye és küzdelme éleződik ki, szükségesnek tartjuk azt, hogy – miként az olimpiai játékokon a Nemzetközi Doppingellenes Szervezet – működjön egy, a kampány és a választások tisztaságát függetlenül, semlegesen és eredményesen felügyelő szerv. Ahogy a versenysportban fontos a doppingmentes versenyzés, a játékok tisztasága, úgy rendkívül fontosnak tartjuk a politikai vetélkedés tisztaságát is.

Ma azok monopolizálják a döntéseket, azok szabják saját igényeikre a szabályokat, akik a parlamentben tudnak jelentős erőt felmutatni – a sportban elképzelhetetlen, hogy a dobogón végző sportolók határozzák meg, kik és milyen módon indulhatnak el a következő versenyen. Hová tűnne az olimpiai eszme, ha csak a nagyobb jövedelemmel rendelkező országok indíthatnák versenyzőiket, míg a kisebb államok versenyzői nem állhatnának rajthoz? Hisszük, hogy a pártok versengésében egyenlő feltételeket kell biztosítani minden résztvevő számára. Hisszük, hogy a kisebb pártoknak ugyanúgy joguk van az esélyegyenlőség biztosítása mellett indulni a versenyben és hisszük, hogy a nagy pártoknak is ragaszkodniuk kell a szabályok betartásához: a tiszta és igazságos versenyhez. Ebben a kiemelt időszakban fontosnak tartjuk a kampányfinanszírozás szabályainak javaslatainknak megfelelő módosítását a tisztességes verseny érdekében.

 

Budapest, 2014. február 7.

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt elnöksége

Szólj hozzá!

Címkék: szili belföld 2014 szili katalin kti Olimpia Sochi közösség a társadalmi igazságosságért

A rezsiharc lesz a végső?

2014.02.04. 09:08 Dr. Szili Katalin

“Legyen nonprofit energiaszolgáltatás Magyarországon”, mert az európai versenyképesség kulcsa nem lehet más, mint az olcsó energia – mondja Orbán Viktor miniszterelnök.

No persze, ismét “fel kell vennünk a kesztyűt az Európai Unióval” szemben - de most aztán télvíz idején, ami talán még jó is lesz fázós kezeinknek –, amivel újra “fügét” mutathatunk a “kötelezettségszegési eljárásnak”.

De mindehhez a parlamentnek (a kétharmadnak) újra törvényt kell alkotnia ám - amit már előre sejtettünk is -, hiszen 2014 a rezsiharc éve lesz, ami “egy másik világ kezdetét jelenti Magyarországon”.

S ez vajon kinek a világa lesz?

Csak a Fideszé és a rá szavazóké?

Vagy a miénk is?

Azoké is, akik már nem akarják “felvenni a kesztyűt” se télvíz idején, sem pedig máskor, mert már nem akarnak állandó harcban és gyűlöletkampányban élni, hanem szeretnének végre a meleg és barátságos otthonainkban, szeretteikkel együtt, emberhez méltó életet élni.

A rezsicsökkentés nem elég!

Átfogó bér– és jövedelemrendezésre is szükség van, mégpedig egyidejűleg a legalacsonyabb jövedelműek adójának radikális csökkentése mellett!

Ebben látja a KTI, az összefogás néppártja “egy másik világ kezdetét” és folytatását is!

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz harc szili belföld energia 2014 szili katalin kti rezsicsökkentés közösség a társadalmi igazságosságért

"Önnel együtt, az Ön támogatásával."

2014.02.03. 08:03 Dr. Szili Katalin

Járva az országot, találkozva és beszélve a magyar emberekkel, gyakran mondják nekem, hogy:

Kedves Katalin, mi már jól ismerjük önt és szeretnénk minél jobban megismerni a KTI-t is”.

Ilyenkor, érdeklődésükre örömmel mondom el, hogy a Közösség a Társadalmi Igazságosságért egy pártszövetség, melyben együttműködő politikai „közösségek” dolgoznak példaadóan azért, hogy a magyar társadalom a jelenben boldoguljon, mégpedig itt a saját hazájában, és annak értékeit megfontoltan használva és azokat megőrizve, a későbbiekben átadhassa majd gyermekeinek, unokáinak.

A méltányos közteherviselésért is harcolunk, mert valljuk, hogy minden jól működő emberi közösség egyúttal szolidáris, amelynek vezérlőelve a mértéktelen egyenlőtlenségeket kiküszöbölő igazságosság.

Nem tűrjük, hogy homályos, jövőbeli gazdasági ígéretek nevében aránytalan áldozatvállalást kényszerítsenek ránk!

Felelősséget a jövő generációi iránt érzünk, nem pedig a holnapi profitért!

Kevesek hasznáért nem hagyjuk feláldozni sem a ma emberét, sem környezetünket a természetet!

Múltbéli értékeink, nemzeti hagyományaink legjavát közös szellemi vagyonunknak tartjuk és nem hagyjuk ezeket sem kidobni, sem pedig kisajátítani!

A KTI a nagyszülők, a szülők, a gyerekek és az unokák pártja kíván lenni.

HOGYAN KÍVÁNJUK MINDEZT ELÉRNI?

Önnel együtt, az Ön támogatásával.

 

Dr Szili Katalin

2 komment

Címkék: szili belföld 2014 szili katalin kti közösség a társadalmi igazságosságért