HTML

<iframe src="//www.facebook.com/plugins/facepile.php?app_id&amp;href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpages%2FSzili-Katalin%2F249516965102433&amp;action&amp;width&amp;height&amp;max_rows=1&amp;colorscheme=light&amp;size=medium&amp;show_count=true" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden;" allowTransparency="true"></iframe>

Dr. Szili Katalin közéleti blogja

Friss topikok

  • Dudás Júlia Anna: Jonapot katika. Orulok,hogy valahogy megzalaltam kulfom az emsil cimemet,ogy eltud erni. Julcdika ... (2015.07.08. 12:34) Indul a 2014-es esztendő
  • Hooah0: Érdekesek a hozzászólások... bár jellemzően meggondolatlan "vagdalkozásnak" tűnnek. Nem tisztem sz... (2014.03.14. 11:05) Öszöd nem öszöd nem kapsz mást!
  • István Bartucz: ELNÖK ASSZONYUNK MINDEN SZAVÁVAL EGYETÉRTEK!! (2014.02.07. 16:53) "Önnel együtt, az Ön támogatásával."
  • thymos: A magyar társadalom még mindig ki van szolgáltatva a nagy pártoknak, akik továbbra is érdekeltek ... (2014.02.01. 23:17) "Atom jó"

Öszöd nem öszöd nem kapsz mást!

2014.02.27. 15:59 Dr. Szili Katalin

Szabó Bálint mindent látott és mindent hallott Rózsa-Flores Eduardo lakásán, ahol is ponyvaregénybe illő módon (még 2006-ban) a lakás egyik szobájában prominens politikusok lejátszották (amit ő a csukott ajtón keresztül tisztán hallott) az MSZP őszödi frakció ülésének hanganyagát. Ami persze rejtélyes úton-módon (magnókazettára?) játszva vagy átjátszva, Kaffkát idéző hivatali útvesztők és folyosók rejtelmein át jut oda , amint azt Gyurcsány Ferenc állítja tőle telhető komolysággal. S mit ad 'Isten, mégis ez a mindenki által rágott és lerágott kazetta ma, 2014-ben ismét az utcán hever.  Sőt, a fenti történetről gondosan bújtatva őrzött "dokumentum" is várja, hogy világot rengető botrányként bemutassák. Szinte remegek az izgalomtól, hiszen én is imádom az izgalmas Miss. Marple filmeket!

De vegyük komolyra! A  kérdés az, hogy ki dobta megint ide-oda,  kinek az érdekében áll és kinek használ ennek a témának a megismételt lebegtetése?

Amúgy Szabó Bálint, a Gyurcsány-párt egykori tagja, aki valótlanságokat állít az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatban, még Orbán Viktort is beidéztetné március 31-re a szegedi bírósági tárgyalásra. Oda, ahová Gyurcsány Ferencet is invitálja, aki már korábban “borítékolta” egy nő és két férfi nevét, mely borítékot az MSZP elnökének Mesterházy Attilának adott át megőrzésre. (Megindul a képzelet: egyfajta "miniszterelnöki vita" a szegedi bíróságon, rendező: Szabó Bálint! Tragikomikus!) Szegény Mesterházynak is lassan igazán meggyűlik a baja ezekkel a (lezárt) borítékokkal, és még az sem kizárt, hogy az április 6.-ai választásokig kézbesítenek neki még egy párat névvel vagy esetleg anélkül. (A postás szerepéből Simon Gábor már kiesett...)

Valójában rejtői mélységek és magasságok között szárnyaló ponyvaregényünk fő és mellékszereplője nem más, mint Gyurcsány Ferenc, aki a hatalom megtartása érdekében hazudott reggel, délben meg este, Aki demonstráló magyar embereket hergeltetett, majd uszította az erre felkészítetlen rendőrséget. Minap az ATV egyik műsorában lebegtető gyanúsítgatásait ismételve még azt is mondta: "hogy azok, akikre én gondolok (borítékoltan is) én nagyon nem kedvelem, sem emberként, sem politikusként".

Azt, hogy Gyurcsány Ferenc nem kedvel bennünket (személy szerint engem sem), mindenképpen a javunkra írhatjuk piros pontként, hiszen ez azt bizonyítja, hogy soha nem fogadtuk el azt az irányt és soha nem léptünk rá arra a baloldalinak csúfolt, valójában neo- (bal)liberális útra, amit hazugságokkal kövezett ki a volt miniszterelnök.

Nem értik: ha a saját nemzetbiztonsági vezetőik által aláírt jelentéseken túl, a volt Népszabadság főszerkesztő is azt állítja, hogy nyilvánosságra hozatali szándékukat jóval régebben kinyilvánították, akkor ezek miért nem világos tények? Azt, hogy évekig becsapták hamis adataikkal a magyar és a nemzetközi közvéleményt, az még csak nem is hiba (ha már nem bűn számukra), hanem részükről maga az erény? Milyen "értékrend" ez?! Nem érték, nem rend, hanem hatalmi érdek egy rendezetlen társadalomszemléletű körben.

Fentiek fényében, velük szemben remélhetően javunkra írhatják viszont leendő választóink azt, amit a KTI karakteresen képvisel megalakulása óta: elegünk van ebből a gyűlölködő és egymást sárral dobáló, a szavazatszerzésért minden eszközt felhasználó és embereket kihasználó pártpolitikából.

Hiszen közben devizahiteles-uzsorakamatos, pályakezdő munkanélküli és minimálbéres nyugdíj előtt állók tömegei maradnak magukra, miközben a nagy pártok egymás ellen küzdenek és ezt a KTI nem hagyhatja szó nélkül!

Ezért is fogalmaztuk meg a miniszterelnök úrnak benyújtott petíciónkban - melyben az elmúlt 25 év igazságtalanságaira hívtuk fel a figyelmet -, hogy nem lehet emberi sorsokkal játszani és mindig halogatóan elmenni a rászorultak mellett.

Ismétlem: mi lesz például azokkal, akik ma 50-60 évesek (az én korosztályom), akik nyugodtan szeretnék majd élvezni a nyugdíjas éveiket unokáik körében?

Kitől és miből fognak majd nyugdíjat kapni?
Mi lesz az unokák sorsa? Lesz e pénz szüleiknek iskoláztatni őket, ha végeznek, lesz-e képzettségük szerinti munkahelyük itthon?

Erre kell válaszolni Önöknek is, tisztelt kormánypártiak és kormányzásra törők!

Nem Őszödről kellene beszélni megint "reggel, éjjel  meg este", legfeljebb annyiban, amit ma ők is annyira emlegetnek, hogy mennyire lehet őszintétlen egy állami vezető és környezete népével szemben!

Felelős politikusokra, felelős közösségekre és társadalmi igazságosságra van szükség!

Rajtunk múlik!

17 komment

Címkék: gyurcsány szili demokrácia belföld országgyűlési választások 2014 szili katalin kti 2014 választás közösség a társadalmi igazságosságért

A bejegyzés trackback címe:

https://drszilikatalin.blog.hu/api/trackback/id/tr165835413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.02.27. 22:07:01

Kedves Katalin, ha be se jut a pártja, elhúz végre a fenébe a magyar politikából? Csak azért írtam p betűs helyett f betűst, hogy ne moderáljanak. Valójában a p betűst szeretném.

libsibolsika 2014.02.27. 22:27:47

És még ön akart köztársasági elnök lenni? Akkor nem örültem Sólyom Lászlónak, mert a makacs jelöltség miatt lehetett ő, de ma már látomm hogy Szili Katalinnál százszor jobb volt!

RÖVIDLÁTÓ 2014.02.27. 22:32:01

@storker:
Nem húz el.
Mert: "Rajtunk múlik!".
Mondjuk, rajtam nem múlik.
Csak túl sok a "rajtunk".

Blogger Géza 2014.02.27. 22:35:32

Talán egy kicsit korábban (mondjuk egy éve) kellett volna elkezdeni ezt a kampányolást...

2014.02.27. 22:40:45

@RÖVIDLÁTÓ: Én már úgy mérem a politikusokat, hogy mennyi hasznos, konkrét ötletük volt eddig és mennyire törtetők. Szili Katalin mindkét esetben megbukott már 2005 táján, de semmi baj, ha nem húz el magától, majd segítenek neki a választók:)

Jenyei 2014.02.27. 23:02:34

Szili Katalin támogatottsága széles: tudom ugyanis, hogy egy széles utcában lakik, és az utcából jó páran rá fognak szavazni. Megérdemli a majdnem-elnök asszony. Anyám, milyen ország ez.

mrZ (törölt) 2014.02.27. 23:07:27

>>Kitől és miből fognak majd nyugdíjat kapni?
A nyugdíjhoz teljesítmény kell. Amit ön és társai műveltek az nem teljesítmény, hanem szemérmetlen lopás.Ellopták az országot, és 23 évet az életünkből. Nem lehetne most már végre eltűnni, és elfelejtődni? Nagyon elég volt.

Ben Franklin 2014.02.27. 23:25:39

Majd hülye lenne a fidesz nem kihasználni ezt a ziccert. Ráhúzzál őszödöt az egész Összefogásra de úgy kell a hülyéinek.

dr kíváncsivagyok 2014.02.27. 23:34:38

" Most kavarja,...vagy nem kavarja ? "

Rejto Jeno

Ben Franklin 2014.02.27. 23:34:44

@vitéž munkášőr: Nagyon proli lehet aki a parlamenti képviselőt elitnek nézi.

dr kíváncsivagyok 2014.02.27. 23:36:46

@Ben Franklin:
"Majd hülye lenne a fidesz nem kihasználni ezt a ziccert. Ráhúzzál őszödöt az egész Összefogásra de úgy kell a hülyéinek. "

Ráhúzza ? Az osszefogásra ?
Saját magára , a zsukra nejlont....

Ben Franklin 2014.02.27. 23:40:55

@dr kíváncsivagyok: Süllyed az ÖF mint a kisbalta. Feri érkezése óta mindennapos címlapsztori a böszmebeszéd minrn rendes propagandaportálon.

Az is mutatja hogy a bolsik mekkora barmok hogy meglepődtek ezen.

bbwd 2014.02.27. 23:41:20

Katika, minek erőltetni, ami nem megy?

kéne valami rendes meló (szakvizsga van?), aztán ott lehúzni még azt a pár évet a nyugdíjig...

vagy ez elképzelhetetlen forgatókönyv?:P

vitéž munkášőr 2014.02.27. 23:42:20

@Ben Franklin: hát proliktól még nem hallottam a "politikai elit" kifejezést

burakefendi 2014.02.27. 23:58:45

egy biztos; a bizánci ármánykodásaitokkal szétvertétek a saját pártotokat... amiért persze nem kár. de a fidesszel sem kaptunk a nyakunkba egy érettebb, felelősségteljesebb társaságot.

nem értem, milyen alapon kérik a nép további támogatását azok az emberek, akik tevékenyen részt vettek az elmúlt 22 év alakításában. nagyon jellemzi az egész politikai elitet, hogy a kampány fókusza a jövő helyett a múlt magyarázására szorítkozik...

Hooah0 2014.03.14. 11:05:06

Érdekesek a hozzászólások... bár jellemzően meggondolatlan "vagdalkozásnak" tűnnek. Nem tisztem szembe dicsérni Szili Katalint (elvégre ez az Ő blogja) de visszatekintve az elmúlt két és fél évtizedre, nem sok olyan politikussal találkozhattunk, aki nem a folyamatos acsarkodással igyekezett kitűnni a párttársai közül. Amennyire visszaemlékszem, mindig is higgadt hangnemben és érdemi dolgokról beszélt. Így van ez most is, tessék elolvasni a programját. A két nagy párt között érdemi különbség nincs, ezt most már ennyi év után illik érezni mindenkinek. Nekem személy szerint tetszik a párt programja, ám akinek nem, az nyugodtan szavazzon (továbbra is) azokra akik tevékenyen tönkretették és kirabolták az országot!
süti beállítások módosítása